ایمن یو پی اس
جستجو کردن

چگونه متوجه نوسان برق شویم؟

How to notice the power fluctuation
آنچه در این مقاله می خوانید

نوسان برق یکی از مشکلاتی است که اگر به آن توجه نشود، می‌تواند باعث بروز اتفاق‌های ناخوشایندی مانند آسیب به لوازم برقی یا حتی آتش‌سوزی شود. به همین دلیل لازم است که اطلاعات کافی در مورد دلایل بروز نوسان برق، روش‌های جلوگیری از آن و راه‌کارهای بعد از وقوع این ماجرا داشته باشیم.

نوسان برق عموما به صورت‌های مختلفی خود را نشان می‌دهد. کم‌نور شدن لوازم برقی، شنیدن صدایی شبیه به وزوز یا اتصالی، جرقه زدن، خراب شدن لوازم برقی و گرم شدن بیش از حد لوازم برقی یا پریز‌ها می‌تواند از نشانه‌های نوسان یا مشکلات برق در خانه باشد.
اگر این موارد را در خانه مشاهده کردید یا متوجه تکرار آن شدید، بهتر است از یک تکنسین برق کمک بگیرید تا با پیدا کردن دلیل این اتفاق از بروز حادثه‌های جدی‌تر جلوگیری کنید. در این مطلب در مورد نشانه‌های نوسان برق بیشتر خواهیم گفت.

علت خرابی سیم‌های ساختمان، قدیمی بودن لوازم برقی، فشار بالا برق روی کنتورها، خرابی ترانس‌های برق
علائم خرابی لوازم الکتریکی، صدای وز وز از پریزهای برق، سوسو زدن چراغ‌ها و …
اقدامات لازم استفاده از محافظ برق، استفاده از یو پی اس و استابلایزر

علت نوسان برق چیست؟

جریان برق در کشور ما ۲۲۰ ولت است. تمامی لوازم الکتریکی موجود در بازار ایران، با توجه به این ولتاژ برق عرضه می‌شوند. اگر ولتاژ برق از این مقدار، کمتر یا بیشتر شود، نوسان برق اتفاق خواهد افتاد.
نوسان برق دلایل زیادی دارد. مستهلک شدن سیم‌های ساختمان، قدیمی بودن لوازم برقی و کهنه شدن سیم‌ها، فشار زیاد برق روی کنتورها، خرابی ترانس‌های برق و بسیاری موارد دیگر، می‌توانند دلایل نوسان برق ساختمان‌ها باشند. برای اینکه متوجه این نوسان شویم، باید به نشانه‌های نوسان برق و تغییرات ولتاژ دقت کنیم.

علائم نوسان برق چیست؟

اگر بخواهیم بدانیم که نوسان برق چه علائمی دارد و چطور بفهمیم که برق ساختمان ما دچار تغییرات ولتاژ است باید به نشانه‌های آن توجه کنیم. این نشانه‌ها می‌توانند شامل این موارد باشند:

  • پریز‌هایی که زیاد گرم می‌شوند

یکی از مواردی که می‌تواند نشانه‌ی نوسان برق باشد، داغ شدن زیاد از حد پریزهاست. اگر با این مورد روبه‌رو شدید، حتما باید سیم‌کشی‌های ساختمان را چک کنید.

  • سوسو زدن چراغ‌ها

نشانه‌ی بعدی می‌تواند کم نور شدن چراغ‌ها یا سوسو زدن آن‌ها باشد. اگر با تعویض لامپ، این علائم از بین نرفت، مشکل تغییر ولتاژ و نوسان در سیستم برق خانه وجود دارد.

  • صدای وز وز از پریزهای برق

یکی دیگر از نشانه‌های مهم برای نوسان برق، صدای وزوز از پریزهای برق است. اگر همراه با این وزوز‌ها، متوجه جرقه‌های ریز شدید، حتما برق ساختمان دچار نوسان است.

  • خرابی لوازم الکتریکی

اگر وسایل برقی شما زیاد دچار مشکل و خرابی می‌شوند، یا با اختلال کار می‌کنند، یکی از دلایل می‌تواند نوسان برق باشد. این موضوع را جدی بگیرید چرا که می‌تواند منجر به سوختن وسیله برقی شود.

  بهترین یو پی اس های خارجی

اقدامات مربوط به نوسان های برق

اگر با توجه به این علائم، متوجه نوسان برق در خانه شدید، بهتر است اقدامات ایمنی را انجام دهید. در اولین قدم، دلیل نوسان را پیدا کنید. ممکن است اتصالات الکتریکی خانه دلیل نوسان برق باشد. از یک تکنسین برق برای حل این مشکل کمک بگیرید.
اگر ساختمان شما قدیمی است، سیم‌کشی ساختمان را بررسی کنید تا از سلامت سیم‌ها اطمینان حاصل کنید.
برای وسایل برقی خود از محافظ‌های برق استفاده کنید. این محافظ‌ها در صورت وجود نوسان، اجازه انتقال تغییر ولتاژ برق به وسیله الکتریکی را نمی‌دهند. به این ترتیب از وسیله شما مراقبت می‌کنند.
سیم‌های رابط محافظ، استابلایزر و یو پی اس‌ می‌توانند در این مورد به کمک شما بیایند.

سخن پایانی

نوسان برق یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه کرد و آن‌ را جدی گرفت. نوسان برق می‌تواند آسیب‌های گاه جبران‌ناپذیری را به بار آورد. بررسی سیم‌کشی‌های ساختمان، توجه به شرایط سلامت کلید و پریزها و لوازم برقی، استفاده از دستگاه‌های کنترل نوسان برق و محافظ‌های وسایل برقی، همه می‌توانند در جلوگیری از نوسان برق به ما کمک کنند.

با کمی دقت در صدای پریزهای برق و لوازم برقی، حساسیت روی نور چراغ‌ها و کنترل سیم‌کشی خانه می‌توان متوجه نوسان‌های برق شده و از بروز اتفاقات بعدی جلوگیری کرد.

ایمن یو پی اس
ایمن یو پی اس

ایمن یو پی اس فروشگاه اینترنتی انواع دستگاه های یو پی اس و باتری یو پی اس

محصولات یو پی اس

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *