ایمن یو پی اس
جستجو کردن

بای پس در یو پی اس

کلید بای پس
آنچه در این مقاله می خوانید

بای پس در یو پی اس (Bypass)، به معنای آن است که ورودی یو پی اس یعنی جریان برق شهری مستقیما به خروجی یو پی اس وصل می شود. در این صورت یو پی اس با ساخت مسیری جایگزین، انرژی الکتریکی مورد نیاز مصرف کننده را تامین می کند. در مقاله حاضر قصد داریم تا شما را با منظور بای پس در یو پی اس و انواع بای پس آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

منظور از Bypass در ups چیست؟

کلید بای پس در یو پی اس، یک افزودنی غیر ضروری است که اگر چه در عملکرد UPS تاثیر زیادی ندارد ولی در تعمیر و نگهداری آن بسیار مفید است.

هنگامی که یو پی اس در وضعیت های اضافه بار یا افزایش ولتاژ بیش از حد مجاز قرار گیرد در این حالت نمی تواند انرژی الکتریکی لازم برای تغذیه مصرف کننده را تامین کند. در چنین حالتی یو پی اس با ایجاد مسیری جایگزین، انرژی الکتریکی مورد نیاز مصرف کننده را تامین می کند که به آن بای پس (Bypass) گفته می شود. کلمه بای پس در زبان انگلیسی به معنای میان بر است. در حقیقت نیز بای پس در UPS مسیر ورودی را مستقیما به خروجی متصل می کند.

چگونه می توان فهمید که آیا UPS دارای دکمه بای پس هست یا خیر؟

اگر سیستم شما دارای یک سوئیچ یو پی اس استاتیک باشد به وضوح روی توضیحات محصول ذکر می شود و می توانید با بررسی مشخصات محصول به وجود یو پی اس پی ببرید. در صورتی که سوئیچ بای پس در مشخصات محصول وجود نداشته باشد باید به صورت جداگانه خریداری کنید و با استفاده از متخصصین آن را نصب نمایید. در صورتی که سیستم های الکتریکی شما از اهمیت بالایی برخوردار است به عنوان مثال خط تولید کارخانه یا محصولات مرتبط با سلامتی، بهتر است حتما برای سیستم یو پی اس خود یک کلید بای پس نصب نمایید.

  نحوه سیم کشی یو پی اس

انواع بای پس در یو پی اس

انواع بای پس در یو پی اس را می توان به دو دسته بای پس دستی و بای پس اتوماتیک تقسیم بندی نمود. که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:

1- کاربرد بای پس دستی

در UPS های صنعتی به صورت معمول یک کلید را به صورت دستی قرار می دهند که کاربر می تواند از بیرون آن را کنترل کرده و فرمان بای پس را اجرا نماید. از این کلید معمولا در زمانی استفاده می شود که قصد داریم تا یو پی اس را برای انجام تعمیرات یا تعویض از مدار خارج کنیم.

2- کاربرد بای پس اتوماتیک

بای پس اتوماتیک همان طور که از اسم آن مشخص است به صورت خودکار عمل کرده و در مواقعی که یو پی اس در خطر باشد ورودی برق را مستقیما به خروجی متصل می کند. بای پس اتوماتیک معمولا زمانی فعال می شود که در خروجی یو پی اس اتفاقات زیر رخ داده باشد:

  • اتصال کوتاه اتفاق افتاده باشد.
  • اضافه بار از دستگاه کشیده شود
  • فن ها به خوبی دستگاه را خنک نکنند.

بای پس خودکار در هنگام روشن شدن UPS

در بعضی از یو پی اس ها زمانی که یو پی اس به جریان برق متصل می شود و باتری یو پی اس شروع به شارژ شدن می شود، دستگاه به صورت اتوماتیک بای پس ورودی را به مصرف کننده منتقل می کند.

کلید بای پس ups

اگر خطایی در سیستم یو پی اس به وجود بیاید یا اینکه بخواهیم یک جز از سیستم یو پی اس را تعمیر کنیم کلید بای پس یو پی اس این امکان را به ما می دهد که بدون توقف تجهیزات عمل تعمیر را انجام دهیم.

انواع کلید Bypass (بای پس)

به صورت کلی دو نوع کلید بای پس وجود دارد که شامل کلید بای پس ثابت و کلید بای پس محافظت خارجی می شود. از کلید بای پس ثابت به عنوان کمک کننده برای اینورتر یا مبدل استفاده می شود. از این کلید معمولا در اکثر سیستم های یو پی اس استفاده می شود تا هنگام رخ دادن خطایی در داخل یو پی اس تامین جریان برق همچنان ادامه داشته باشد.

  یو پی اس (دستگاه برق اضطراری) برای پمپ آب

کلید بای پس محافظت خارجی به بیرون یو پی اس وصل می شود. این نوع بای پس زمانی استفاده می شود که هنگام تعمیر یو پی اس بخواهیم کل جریان برق را خاموش کنیم.

مزایای استفاده از دکمه بای پس در یو پی اس

بعد از معرفی یو پی اس و بای پس احتمال بسیار زیاد خودتان مزایای آن را دانسته اید. با این وجود در ادامه لیستی از مزایای استفاده از دکمه bypass در یو پی اس را به شما ارائه می دهیم.

  • امکان استفاده کامل از UPS
  • امکان تعویض یا ارتقا سیستم UPS در صورت لزوم بدون نیاز به خاموش کردن بار ضروری
  • روشی ایمن و آسان
  • فراهم آوردن ایزوله موضعی در انتهای UPS
  • ارائه امکان جدا سازی سیستم UPS برای انجام آزمایش های مختلف

اهمیت کلید بای پس در یو پی اس

کلید بای پس جز غیر ضروری در سیستم یو پی اس محسوب می شود و یو پی اس بدون آن نیز می تواند به کار خود ادامه دهد. با این وجود داشتن کلید بای پس در یو پی اس مزایای زیادی دارد. بدون استفاده از کلید بای پس حفاظتی، برای تعمیر سیستم یو پی اس،

تنها راه حلی که وجود دارد این است که برق سیستم به طور کامل قطع شود که می تواند باعث خسارت های زیادی شود.

این موضوع مخصوصا برای کسب و کارهایی که هر گونه توقف یا خاموشی جریان برق خسارت های زیادی به آنها وارد می کند بسیار مهم است. در نتیجه علی رغم اینکه سیستم یو پی اس بدون بای پس نیز کار می کند اما بهتر است این دکمه نیز قرار داده شود.

سخن پایانی

در مقاله حاضر به معرفی یو پی اس و کاربرد های آن پرداختیم. همان طور که مشاهده کردید یو پی اس در زمان قطع شدن برق می تواند باعث ادامه عملکرد سیستم شود. هنگامی که یو پی اس در وضعیت های اضافه بار یا افزایش ولتاژ بیش از حد مجاز قرار گیرد در این حالت نمی تواند انرژی الکتریکی لازم برای تغذیه مصرف کننده را تامین کند. در چنین حالتی یو پی اس با ایجاد مسیری جایگزین، انرژی الکتریکی مورد نیاز مصرف کننده را تامین می کند که به آن بای پس (Bypass) گفته می شود.

  تعمیرات دستگاه ذخیره برق (یو پی اس) راهنمای جامع

اگر چه استفاده از دکمه بای پس در یو پی اس یک امر ضروری محسوب نمی شود ولی با توجه به قابلیتی که در اختیار شما قرار می دهد توصیه می شود تا در صورت نبود آن نیز خودتان به صورت دستی دکمه بای پس را به یو پی اس اضافه کنید. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

ایمن یو پی اس
ایمن یو پی اس

ایمن یو پی اس فروشگاه اینترنتی انواع دستگاه های یو پی اس و باتری یو پی اس

محصولات یو پی اس

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *