نحوه سیم کشی یو پی اس دارای اهمیت بالایی است، چرا که در صورت سیم کشی نادرست، جریان الکتریکی به درستی منتقل نمی شود تا برق مورد نیاز تجهیزات برقی تامین شود. از طرف دیگر، سیم کشی نادرست یو پی اس (UPS) اتفاقات ناخوشایندی مانند آتش سوزی و وارد شدن آسیب به تجهیزات مصرفی را به همراه دارد.
عوامل مختلفی مانند باد و طوفان، باعث قطعی برق یا افت ولتاژ برق می شود و این مسئله برای محیط هایی مانند بیمارستان ها و مراکز پزشکی فاجعه محسوب می شود. زیرا در صورت نبود نیروهای ثانویه مانند ژنراتور، برق تجهیزات مصرفی تامین نمی شود و قطعی برق خسارات جبران ناپذیری به افراد وارد می کند.
یو پی اس یک دستگاه الکترونیکی، برای تامین انرژی دائم تجهیزات مصرفی است و در صورت قطعی برق، ولتاژ و فرکانس ثابت برای دستگاه هایی که حساسیت بالا دارند، تولید می کند. از همین رو، بایستی اتصالات و نحوه سیم کشی یو پی اس (منبع تغذیه بدون وقفه) صحیح و بی نقص باشد.
بنابراین فردی که سیم کشی UPS را انجام می دهد، باید تخصص و تبحر کافی داشته باشد تا کار خود را بدون عیب انجام دهد. در ادامه به بررسی نکات ضروری جهت سیم کشی یو پی اس و طریقه سیم کشی صحیح خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
چرا به سیم کشی یو پی اس نیاز داریم؟
قطعی برق امکان دارد به دلایل مختلفی مانند طوفان، آسیب خطوط برق، اتصالات کوتاه، شرایط جوی بد و… رخ دهد. به همین خاطر، بایستی از ژنراتور و سیستم یو پی اس برای جلوگیری از خاموش شدن دستگاه های برقی حساس استفاده نمود.
در مواقع قطعی برق، باتری یو پی اس انرژی ذخیره شده برق را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد، اما به شرطی که اتصالات و سیم کشی UPS درست انجام شده باشد تا در مسیر انتقال جریان مشکلی به وجود نیاید. نحوه سیم کشی نادرست اتفاق ناخوشایندی مانند آتش سوزی و آسیب تجهیزات مصرفی را به همراه دارد. با توجه به اهمیت این مسئله، بهتر است برای سیم کشی از افراد مجرب و متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
نکات مهم درباره نحوه سیم کشی یو پی اس
همانطور که در بالا به این موضوع اشاره شد، نحوه سیم کشی یو پی اس یک کار تخصصی است و نیاز به دانش و مهارت دارد. نکات مهمی که باید برای سیم کشی یو پی اس رعایت نمود عبارتند از:
1.کابل مناسب
برای اینکه خسارت ها و آسیب های احتمالی به حداقل برسند، بهتر است که از کابل هایی با طول و ضخامت مناسب برای سیم کشی UPS استفاده نمود. اگر طول کابل بیش از حد معمول باشد، احتمال خطا در سیم کشی و افت ولتاژ وجود دارد. زیرا طی مسیر، با زیاد شدن طول کابل از دستگاه تا تجهیزات مصرفی ولتاژ افت پیدا می کند و ولتاژ مصرف کننده از ولتاژ خروجی UPS (یو پی اس) کمتر می شود.
2.مجزا بودن سیم کشی داخلی با سیم کشی خروجی
همواره سیم کشی داخلی باید از سیم کشی خروجی جدا باشد، به این معنی که سیم فاز و نول دستگاه یو پی اس با هم هیچگونه اتصال الکتریکی نداشته باشند. در این صورت، بارهای خروجی، آرت و فاز و نول را از دستگاه UPS تامین می کنند.
3.رعایت اصول سیم کشی یو پی اس
یکی از اشکالات رایج در سیم کشی، نصب نادرست سیم خروجی از دستگاه به سمت مصرف کننده است. خروجی یو پی اس نباید هیچ اشتراکی با برق شهری داشته باشد و به نوعی بایستی ایزوله باشد. به این معنی که تجهیزات مصرفی باید تنها به یو پی اس متصل شوند. اتصالات ورودی و خروجی یو پی اس نباید هیچ اشتراکی داشته باشند تا اختلال برق نول شهری، بر روی دستگاه های مصرف کننده تاثیر نگذارد.
چگونه می توان از صحیح بودن نحوه سیم کشی یو پی اس مطمئن شد؟
برای اطمینان از نحوه صحیح سیم کشی یو پی اس، بایستی پس از اتمام اتصالات، دستگاه را به برق شهری متصل کرده و یو پی اس را روی حالت بای پس قرار دهید، میزان بار مصرفی که نمایشگر دستگاه نمایش می دهد، نشان از صحیح بودن نحوه سیم کشی می دهد.
در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، می توانید دستگاه UPS را روشن کنید. این اقدامات بدین منظور است که در صورت بروز مشکل در نحوه سیم کشی، به دستگاه یو پی اس آسیب وارد نشود. توصیه می شود که به هنگام خرید دستگاه به توان یو پی اس توجه نمایید تا با تجهیزات مصرفی هماهنگی داشته باشد، در غیر این صورت به یو پی اس آسیب وارد می شود.
روش ها و نحوه سیم کشی یو پی اس
برای سیم کشی یو پی اس دو روش وجود دارد که در هر کدام از روش ها نحوه قرار گرفتن ups در مدار متفاوت است. از این روش ها برای اتصال تجهیزات اداری، دوربین های نظارتی، رایانه ها و… استفاده می شود تا در صورت قطع شدن برق، تجهیزات همچنان کار خود را انجام دهند.
در روش اول، نول خروجی مستقیم از نول مشترک با ساختمان گرفته می شود و در صورت کار نکردن مدار، یک تکه سیم به سیم نول ساختمان متصل می شود تا مدار بسته شده و تجهیزات برقی شروع به کار کنند. توجه داشته باشید که این روش بسیار تخصصی بوده و نیاز به حضور افراد متخصص دارد، در غیر این صورت پیشنهاد نمی شود.
در روش دوم، سیم فاز و نول هر دو از خروجی یو پی اس بیرون آمده و به وسایل برقی می رسند. این روش ساده ترین راه برای اتصال تجهیزات برقی به اینورتر یا یو پی اس است. یو پی اس هایی که نمی توانند تنها با سیم کشی فاز کار کنند، باید با این روش سیم کشی شوند. این روش سیم کشی برای دستگاه های الکترونیکی حساس مانند سرورها، تلویزیون، رایانه و… مناسب است.
اشتباهات رایج در سیم کشی
یکی از اشتباهات رایج در نحوه سیم کشی انواع یو پی اس، مربوط به سیم کشی خروجی دستگاه است. سیمی که از خروجی به مصرف کننده می رسد بر طبق استاندارد جهانی خروجی دستگاه ها باید ایزوله باشد و نباید هیچگونه اشتراکی با برق شهری داشته باشد.
بنابراین در هنگام سیم کشی برق حتما در خصوص مشترک نبودن خروجی با ورودی و نبود اشتراکی بین آن ها اطمینان حاصل فرمایید.
جمع بندی برای نحوه سیم کشی یو پی اس
نحوه سیم کشی یو پی اس فرآیند حساس و مهمی است و بایستی توسط افراد متخصص و با تجربه انجام شود. زیرا UPS با وسایل حساس برقی در ارتباط است و هر گونه اقدام نادرستی، خسارات جانی و مالی به همراه دارد.
اگر قصد خرید دستگاه یو پی اس (ups) برای تجهیزات برقی محل کار یا خانه را دارید، با شماره تلفن های 88929364-021 و 09199228588 فروشگاه ایمن یو پی اس تماس گرفته و دستگاه مورد نیاز خود را خریداری کنید. فروشگاه اینترنتی ایمن یو پی اس در زمینه خرید یو پی اس، نصب و راه اندازی و تعمیرات منبع برق اضطراری فعالیت می کند، برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.
💎علت سیم کشی یو پی اس | جلوگیری از خاموش شدن دستگاه های برقی حساس، جلوگیری از آتش سوزی |
⭐شاخصه های مهم در سیم کشی | جنس و نوع کابل، مجزا بودن سیم کشی داخلی و خارجی، رعایت اصول سیم کشی |
📌انواع روش سیم کشی | نول خروجی مستقیم از نول مشترک با ساختمان گرفته می شود، سیم فاز و نول هر دو از خروجی یو پی اس بیرون آمده و به وسایل برقی می رسند |
✔نحوه تست سلامت سیم کشی | یو پی اس را روی حالت بای پس قرار دهید، میزان بار مصرفی که نمایشگر دستگاه نمایش می دهد، نشان از صحیح بودن نحوه سیم کشی می دهد. |