تفاوت یو پی اس آنلاین، آفلاین و لاین اینتراکتیو چیست؟ منبع تغذیه اضطراری که سیستم یو پی اس یا باتری پشتیبان نیز نامیده میشود، از تجهیزات در برابر مشکلات برق محافظت میکند و برق پشتیبان باتری را در هنگام قطعی برق تامین میکند. برخی از سیستمهای یو پی اس پیشرفته، از تجهیزات متصل در برابر ولتاژهای غیرعادی محافظت میکنند. همه سیستمهای یو پی اس دو عملکرد حیاتی دارند: تامین انرژی پشتیبان باتری و محافظت از تجهیزات در برابر نوسانات برق و تداخل نویز خط. با ایمن یو پی اس همراه باشید تا بیشتر با انواع یو پی اس و تفاوت یو پی اس آنلاین، آفلاین و لاین اینتراکتیو آشنا شوید.
انواع یو پی اس
سه نوع یو پی اس اصلی و بیش از سه نوع یو پی اس فرعی وجود دارد؛ اما عمدتا ترکیبی از دو یا چند نوع اصلی هستند. به صورت کلی یو پی اس ها براساس تکنولوژی به دو دسته یو پی اس آنلاین و یو پی اس آفلاین تقسیم میشوند.
یو پی اس آفلاین یا استند بای
یو پی اس استند بای که گاهی یو پی اس آفلاین یا منبع تغذیه آماده به کار نیز نامیده میشود، سادهترین و ارزانترین نسخه یو پی اس است. اساسا این نوع یو پی اس برق را مستقیما از دیوار به منبع تغذیه و تا زمان قطع برق منتقل میکند. هنگامی که برق قطع شود، یو پی اس آفلاین به حالت استفاده از باتری داخلی برای تغذیه دستگاه متصل تغییر میکند.
بزرگترین ایراد این نسخه این است که این نوع یو پی اس زمان سوئیچ طولانیتری دارد و ممکن است در مدت زمان کوتاهی که «زمان سوئیچ» یا «زمان انتقال» نامیده میشود، دستگاهی که به آن متصل است قدرت کارکرد مداوم نداشته باشد. این امر باعث از دست رفتن دادههای مهم و ذخیره نشده میشود. متاسفانه، برخی از تولیدکنندگان یو پی اس افلاین، توانایی یو پی اسها برای فیلتر کردن برق ورودی و همچنین کاهش ولتاژ در این نوع یو پی اسها را منظور صرفهجویی در هزینهها حذف میکنند. این دو ویژگی دو مورد از باارزشترین ویژگیهای موجود در یو پی اس هستند.
یو پی اس آنلاین
یو پی اس آنلاین که گاهی یو پی اس با تبدیل دوبل نامیده میشوند، مشابه یو پی اسهای آماده به کار هستند؛ اما تفاوتهای قابل توجهی نیز دارند. در یو پی اسهای آنلاین، برق از باتری یو پی اس تامین میشود و برق از دیوار به طور مداوم باتری را شارژ میکند و اگر برق قطع شود، دستگاه متصل به یو پی اس تا زمانی که باتری تمام شود به کار خود ادامه خواهد داد.
برخی از مزایای استفاده از یو پی اس آنلاین این است که در صورت قطع برق، چیزی تحت عنوان زمان انتقال وجود ندارد. مورد دوم و شاید مهمتر این است که سطح دیگری از محافظت در برابر هرگونه افزایش یا افت ولتاژی که از برق دیوار خارج میشود وجود دارد. نوسانات و افت ولتاژ میتواند سیستمهای کامپیوتری را ویران کند و حتی به طور بالقوه باعث آسیب شود. یو پی اسهای آنلاین معمولا فقط در اندازههای بزرگتر از VA 5000 در دسترس هستند. این نوع یو پی اسها معمولا با قیمت بالاتری نسبت به یو پی اسهای استند بای یا آفلاین عرضه میشوند؛ اما منجر به صرفهجویی در هزینههای انرژی برای واحدهای بزرگ و در کل ایجاد حفاظت قابل توجهی میشوند.
یو پی اس لاین اینتراکتیو
یو پی اسهای لاین اینتراکتیو کاملا متفاوت از نسخههای استند بای و آنلاین هستند که قبلا در موردشان صحبت کردیم. در یو پی اس لاین اینتراکتیو ، برق از دیوار به اینورتر یا مبدل در یو پی اس میرسد. سپس برق به هر دو جریان AC و DC تقسیم میشود. جریان DC باتری یو پی اس را شارژ میکند و جریان متناوب به منبع تغذیه کامپیوتر میرسد. هنگامی که جریان برق قطع میشود، کامپیوتر تمام انرژی خود را از باتری موجود در یو پی اس دریافت میکند.
یو پی اسهای لاین اینتراکتیو ویژگی زمان انتقال را در صورت قطع برق دارند. این یو پی اس ها نسبت به مدلهای استند بای یا آفلاین سریعتر پاسخ میدهند و زمان قطعی کمتری دارند. علاوه بر این، یو پی اسهای لاین اینتراکتیو جریان متناوب ورودی از دیوار را از طریق اینورتر یا مبدل فیلتر کرده و برق استاتیک و برق دیوار منتقل شده به رایانه را به اصطلاح از صافی رد میکنند.
نکات طلایی هنگام خرید یو پی اس
برخی مدلهای یو پی اس دارای ویژگی صرفهجویی در انرژی هستند. این نوع یو پی اسها دوستدار محیط زیست بوده و مصرف انرژی و هزینههای مرتبط را کاهش میدهند. اکثر سیستمهای یو پی اس، دارای پورتهای ارتباطی USB داخلی یا بسته شدن تماس هستند. این مدلها مدیریت برق و حفاظت اضافی از نوسانات را برای تجهیزات جانبی متصل و خاموش شدن خودکار بدون نظارت را امکانپذیر میکنند. همچنین برخی سیستمهای یو پی اس دارای کنترل پنل LCD چند منظوره هستند. این سیستم ها امکان دسترسی به ویژگیهای پیشرفته سیستم یو پی اس را بدون کامپیوتر فراهم میکنند. این ال سی دی اطلاعات مفیدی مانند ولتاژ ورودی یا ظرفیت باتری را نمایش میدهد.
اکثر مدلهای یو پی اس دارای پنل جابهجایی برای تعویض باتری داخلی هستند. این آپشن زمانی که باتری شارژ خود را حفظ نمیکند، یک امتیاز عالی است. به جای نیاز به تعویض کل یو پی اس، فقط میتوانید یک باتری جدید تهیه کنید. سیستمهای یو پی اس منتخب دارای باتریهای لیتیوم فسفات آهن هستند. در مقایسه با باتریهای اسید سرب، باتریهای لیتیوم فسفات آهن عمر طولانیتر و شارژ سریعتر تا 100 درصد ظرفیت ارائه میدهند.
برخی سیستمهای یو پی اس در نزدیکی زمان اتمام باتری، هشدار میدهند و دارای آلارمهای صوتی هستند. سیستمهای یو پی اس بزرگتر معمولا دارای فنهای خنککننده داخلی هستند که ممکن است بر سطح نویز محیط شما در حین کار تاثیر بگذارد. به طور معمول، نیروی بیشتری که از طریق یو پی اس در جریان است باعث ایجاد گرمای بیشتری میشود. اگر یو پی اس بیش از حد داغ شود، عمر مفید یو پی اس کاهش یافته و در نتیجه یو پی اس از کار افتاده و حتی به سیستم شما آسیب میرسد. این فنها به خنک نگه داشتن یو پی اس و عملکرد بهینه آن کمک میکنند.
حتی یو پی اسها نیز هر از گاهی نیاز به تعمیر و نگهداری دارند. برخورداری از سیستم Hot-Swap امکان سرویس دهی یو پی اس را بدون نیاز به خاموش کردن کامل سیستمهای متصل فراهم میکند. این نوع یو پی اسها دارای یک واحد قطع برق قابل جدا شدن با سوئیچ بای دستی هستند که امکان تعمیر یا تعویض یو پی اس را فراهم میکنند.
خرید کدام یو پی اس مناسب است؟
یو پی اس منبع تغذیه اضطراری، به سیستم برقی اطلاق می شود که در صورت قطع شدن منبع برق ورودی یا برق اصلی، برق اضطراری را برای بار تامین میکند که به عنوان محافظت تقریبا آنی در برابر قطع برق ورودی در نظر گرفته میشود. سه دسته کلی سیستمهای یو پی اس مدرن عبارتاند از یو پی اس آنلاین، یو پی اس اینتراکتیو و یو پی اس آفلاین.
در حالی که یو پی اس آنلاین بالاترین سطح حفاظتی موجود را ارائه میدهد، ممکن است پرهزینه باشد. این واحدها برای تجهیزات حساس ماموریتی که قدرت بسیار قابل توجهی دارند، بهترین هستند. بسیاری از مردم به دنبال محافظت عالی هستند که به بودجه زیادی نیاز نداشته باشد، در این صورت یو پی اسهای لاین اینتراکتیو مناسب هستند. یو پی اس آفلاین و لاین اینتراکتیو ممکن است ارزانتر باشند؛ اما سطح حفاظتی مشابه یک سیستم یو پی اس آنلاین با تبدیل دوبل را برای شما فراهم نمیکند.