شاید برای برخی افراد که از باتری یو پی اس استفاده میکنند، تفاوت باتری ماشین و ups مشخص نباشد و بخواهند این دو را به جای یکدیگر استفاده کنند. این کار باعث آسیب رساندن به دستگاهها و اختلال در عملکرد آنها خواهد شد؛ پس باید فرق باتری ups با باتری ماشین را بدانید تا استفاده مناسبی از هریک کنید.
باتری ماشین و یو پی اس تفاوتها و شباهتهایی با یکدیگر دارند که در این مقاله از ایمن یو پی اس به آنها اشاره خواهیم کرد. باتری ماشین کاربردهای خود را دارد و متناسب با همان کاربردها طراحی و ساخته شده است. از طرفی باتری یو پی اس نیز طراحی خاص خود را دارد؛ بنابراین باید با ساختار و جنس بدنه و همچنین مشخصات این باتریها آشنایی کافی داشته باشید تا در انتخاب و تهیه این محصولات دچار اشتباه و خسارت نشوید. همچنین برای استفاده از این دو باتری، باید نحوه استفاده و مصرف آنها را بدانید؛ پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
بررسی تفاوت باتری ماشین و باتری یو پی اس
باتریهای ups با باتری ماشین، دارای شباهتها و تفاوتهای عمدهای هستند؛ اما در این بخش، به بررسی تفاوت باتری ماشین و ups میپردازیم. برای دانستن این موضوع که تفاوت باتری یو پی اس و باتری ماشین چطور مشخص میشوند، باید به چند نکته در مورد این دو باتری توجه کرد. اول از همه، ساختار و جنس بدنه باتریها، از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود. همچنین عمر باتری و نحوه عملکرد آنها نیز در این بررسی از اهمیت زیادی برخوردارند. در ادامه این موارد را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
باتری ماشین
باتری ماشین برعکس باتری یو پی اس، برق را برای مدت زمان طولانی تهیه نمیکند. در واقع این باتری بهگونهای طراحی شده که مقداری برق را برای مدت کوتاهی تهیه کند. این زمان و تأمین برق فقط برای استارت ماشین نیاز هست هرچند که این مقدار برق باید زیاد باشد تا بتواند ماشین را روشن کند. باتریهای مورداستفاده در خودرو از نوع سربی اسیدی هستند.
آیا میتوان از باتری ماشین بهجای باتری یو پی اس استفاده کرد؟
در پاسخ باید بگویم که شاید به دلیل هزینه زیاد باتری یو پی اس به فکر جایگزینکردن آن با باتری ماشین باشند، اما باید گفت که شباهت ظاهری این دو باتری نباید ما را شگفتزده کند.
باتری ماشین نمیتواند شارژ شود و برای مدت زمان طولانی مورداستفاده قرار بگیرد. چون استفاده طولانی موجب داغ شدن باتری میشود و همین امر باعث نشتی و انفجار باتری میشود و خطرات جانی را به همراه دارد.
تفاوت نحوه عملکرد باتری در میان باتری یو پی اس و باتری ماشین
روش و نحوه کارکرد دو باتری یو پی اس و باتری ماشین، با هم تفاوتهایی دارد. این تفاوت، اولین فرق میان این دو باتری است. عملکرد باتری ماشین به این صورت است که مقدار زیادی از جریان برق را در زمان بسیار کمی تامین میکند تا ماشین استارت بخورد. باتری ماشین یک بار عمل کرده و باعث روشن شدن ماشین میشود؛ اما در مورد باتریهای یو پی اس این موضوع طور دیگری اتفاق میافتد.
باتریهای یو پی اس، بیشتر به عنوان پشتیبان عمل میکنند و مقدار ثابتی از جریان را در مدت زمان بسیار طولانی برای دستگاههای متصل تامین میکنند. همچنین باتریهایی که در دستگاههای یو پی اس به کار میروند انواع مختلفی دارند؛ اما هدف همه آنها یکسان است و آن هم تامین برق مورد نیاز در زمانهای اضطراری است.
باتریهای ups به گونهای طراحی شدهاند که بتوانند جریان مستقیم را به متناوب تغییر دهند؛ بنابراین زمان بیشتری طول میکشد تا شارژ آنها تمام شود.
تفاوت در ساختار باتریهای یو پی اس و باتری ماشین
فرق باطری ups با باتری ماشین، به ساختار آنها نیز مربوط است و این مورد را نیز باید در نظر گرفت. این باتریها، با توجه به نوع عملکرد و همچنین محیطی که در آن قرار میگیرند، ساختار متفاوتی دارند. یکی از موارد مورد توجه در تفاوت باتری ماشین و ups، نحوه ساخت و تولید آنها است. هزینه ساخت و تولید باتریهای یو پی اس نسبت به باتری ماشین بالاتر است و در نتیجه قیمت بالاتری نیز خواهند داشت. در باتری ماشین، پلیتهای زیادی به کار رفتهاند و به همین دلیل، سطح الکترود برای واکنش دادن با الکترولیت افزایش پیدا میکند. این امر موجب افزایش سرعت واکنش میشود.
در مورد باتری یو اس پی، پلیتهای به کار رفته بسیار کمتر است و ضخامت آنها نیز نسبت به پلیتهای باتری ماشین کمتر خواهد بود؛ از این رو الکترولیت در این باتریها بیشتر است و تولید جریان به زمان بیشتری نیاز دارد. این یکی از دلایل تولید جریان ثابت در مدت زمان طولانی است.
مشخصات باتری یو پی اس ups در ایمن یو پی اس
برای آگاهی از تفاوت باتری ماشین و ups، باید به نکات زیادی توجه داشت. برخی از افراد این تفاوتها را نادیده گرفته و آنها را به جای یکدیگر مورد استفاده قرار میدهند؛ اما این کار تبعات زیادی در پی خواهد داشت. این دو باتری، نوع عملکرد، ساختار و قیمت متفاوتی با یکدیگر دارند. باتری ماشین با عملکرد سریع، ماشین را روشن میکند؛ اما در مقابل باتری یو پی اس با ذخیره انرژی مورد نیاز، آن را در مواقع اضطراری به سیستم میرساند. همچنین ساختار متفاوت این دو باتری این عملکرد را در آنها متمایز میکند. دلیل دیگر این تفاوت، در نوع و محل استفاده آنها است.
باتریهای یو پی اس انواع و مشخصات مختلفی دارند که عملکرد آنها را مشخص میکند. رایجترین نوع باتریهای یو پی اس باتریهای سرب اسید است. این باتریها طول عمری بین 5 تا 10 سال دارند. این باتری نیز شامل دو نوع تر و خشک میشود. تنوع دیگری از باتری یو پی اس، باتری یو پی اس نیکل کادمیوم است. تکنولوژی ساخت این باتری از باتری اسید سرب بیشتر است؛ اما همین امر قیمت آنها را نیز افزایش میدهد. انواع مختلف دیگری نیز از باتریهای یو پی اس وجود دارند که میتوانید آنها را همراه با مشخصات کامل در سایت ایمن یو پی اس مشاهده کنید.
تفاوت استابلایزر با یو پی اس
استفاده از یو پی اس یا استابلایزر بستگی به نیاز مصرف کننده دارد, برای بیمارستانها و آزمایشگاه ها و مکان هایی که در آن نیاز مبرم به برق بوده و قطع برق امکان بروز خسارت های جبران ناپذیری را دارد استفاده ازیو پی اس توصیه میشود اما با توجه به کم بودن میزان قطعی برق به ویژه در شهرهای بزرگ, برای مصارف خانگی استفاده از استابلایزراز لحاظ اقتصادی به صرفه تر است.