بالارفتن آلودگی در سراسر کره زمین و تغییرات اقلیمی، باعث گرمایش زمین شده است. به همین دلیل بیشتر شرکتها و تولیدیها سعی میکنند که محصولات قابل بازیافت تولید کنند تا بیشتر با محیط زیست سازگار باشند. باتریها از جمله مواردی هستند که در آلودگی محیط زیست نقش دارند. باتری سیلد اسید به دلیل ساختار خاص و ویژگیهای بسیار خوبی که دارد؛ قابل بازیافت بوده و کمتر هوا را آلوده میکند. به همین دلیل آن را دوستدار محیط زیست میدانند. در ادامه این مقاله از سایت ایمن یو پی اس موضوع باتری سیلد اسید و محیط زیست را بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.
تاریخچه باتری
باتری به وسیلهای متشکل از یک یا چند سلول الکتروشیمیایی با اتصالات خارجی گفته میشود. اگر بخواهیم واژه باتری را از نظر تاریخی بررسی کنیم؛ باتری به مجموعهای از اشیا مشابه گفته میشود که برای انجام کار خاصی در کنار هم قرار گرفتهاند. در سال 1749 میلادی بود که بنجامین فرانکلین برای اولینبار از واژه باتری برای توصیف یک سری خازن استفاده کرد. اما بعدها از این اصطلاح برای تمام سلولهای الکتروشیمیایی استفاده شد. اختراع باتری با سالهای 1780 تا 1800 برمیگردد. در این بازه زمانی، دانشمندان توانستند اولین باتری را تولید کنند. برای اطلاعات درباره باتری مناسب سفر کلیک کنید.
روند تولید باتری در گذر زمان
در سال 1780 میلادی بود که لوییجی گالوانی به همراه همکار خود الکساندرو ولتا مشغول آزمایشی بودند که سرآغازی بر اختراع اولین باتری بود. در آزمایشی که مشغول کالبدشکافی قورباغه آویزان از قلابی برنجی بودند؛ در هنگام برش پا، مشاهده کردند که پای قورباغه جمع شد. گالوانی عقیده داشت که انرژی جمع شدن از خود پا به وجود آمده؛ ولی الکساندر ولتا با او موافق نبود. سرانجام الکساندر ولتا در سال تمام یافتههای خود را در سال 1791 منتشر کرد و در نهایت سال 1800 بود که اولین باتری را تحت عنوان پیل ولتایی تولید کرد.
بازیافت باتری سلید اسید و حفاظت از محیطزیست
یکی از مهم ترین موضوعاتی که حول باتریها وجود دارد این است که باتریها با ایجاد آلودگی، محیط زیست را به شدت تهدید میکنند. همانطور که میدانید باتریها یکی از وسایل پراستفاده هستند و ازآنجایی که برای تولید آنها از مواد مضری مانند سرب و سایر عناصر استفاده میشود؛ آلودگی قابل توجهی در محیط زیست ایجاد میکنند. آلودگی ایجاد شده توسط باتریها باعث شده که تولیدکنندگان آن به فکر بازیافت این باتریها باشند تا آسیب کمتری به محیط زیست وارد شود. امروزه باتریهای مختلفی تولید شدهاند با محیط زیست سازگاری بسیار خوبی دارند. افراد با استفاده از این باتری های قابل بازیافت، میتوانند به سلامت محیط زیست کمک شایانی بکنند.
باتری سیلد اسید و محیط زیست
باتری سیلد اسید یا اسید سرب، از آن دسته باتری های پرمصرف هستند که معمولاً افراد برای انجام کارهای خود، آنها را خریداری میکنند. این نوع از باتریها یکی از قدیمی ترین نوع باتری قابل شارژ هستند. عناصر و مواد تشکیل دهنده باتری سیلد اسید شامل 35 درصد اکسید سرب اسید و 65 درصد سولفوریک محلول آب میشود. باتری های سیلد اسید دارای مزیت های بسیار خوبی هستند؛ به همین دلیل است که بیشتر افراد این نوع باتری را انتخاب میکنند. یکی از بهترین مزیت های باتری سیلد اسید، قابلیت بازیافت آن است. عملیات شارژ و دشارژ این باتریها در فضایی سربسته انجام میشود؛ به همین دلیل باتری سیلد اسید را باتری دوستدار محیط زیست هم مینامند. البته باتری های دیگری مانند باتری های لیتیوم یونی هم قابلیت بازیافت دارند؛ اما این باتریها برخلاف سیلد اسید، حاوی مواد سمی هستند. پس میتوان گفت که در حال حاضر بازیافت سیلد اسید در تمام مناطق جهان آسانتر است. کسانی که میخواهند از باتری مناسبی استفاده کنند و درعین حال به محیط زیست آسیب نرساند؛ باتری سیلد اسید بهترین گزینه ممکن است.
معرفی دیگر باتریهای دوستدار محیط زیست
در حال حاضر اکثر باتریها بخصوص باتری های لیتیومی حاوی مواد خطرناکی هستند که سلامت محیط زیست را تهدید میکنند. به همین دلیل شرکت های تولیدکننده سعی میکنند که باتری های دوستدار محیط زیست یا قابل بازیافت تولید کنند. یکی از این باتری های بسیار محبوب، باتری سیلد اسید است. همان طور که گفتیم؛ این باتری ها به راحتی در سراسر جهان قابل بازیافت هستند. به غیراز باتری سیلد اسید، باتری های دیگری هم وجود دارند که به دلیل ساختار مناسبی که دارند؛ میتوان گفت دوستدار محیط زیست هستند. از جمله این باتری ها، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- باتری لیتیوم هوا
- باتری جاذب کربندیاکسید
- باتریهای با آب مانند باتری قندی و پروتونی
باتری سیلد اسید چه کمکی به محیط زیست میکنند؟
همان طور که گفتیم؛ باتری یو پی اس به دلیل مواد سمی که در ساختار خود دارند؛ سلامت محیط زیست را به خطر میاندازند. اما باتری های سیلد اسید به دلیل اینکه عملیات شارژ و دشارژ را در فضای بسته انجام میدهند و قابلیت بازیافت دارند؛ خطری برای محیط زیست نخواهند داشت.
چگونه میتوان باتریهای سیلد اسید را بازیافت کرد؟
باتریهای سیلد اسید میتوانند بازیافت شوند و از مواد قابل بازیافت آنها برای ساخت باتریهای جدید استفاده شود. برای بازیافت باتریهای سیلد اسید، مراحل زیر را میتوان انجام داد:
1. جمعآوری: باتریهای سیلد اسید باید از منابع مختلف مانند خودروهای از کار افتاده، صنایع و خانهها جمعآوری شوند.
2. جداسازی: باتریهای سیلد اسید باید از بخشهای مختلفی مانند پوشش، صفحات فلزی و الکترولیت جدا شوند.
3. بازیافت: بعد از جداسازی، بخشهای مختلف باتری مانند پوشش، صفحات فلزی و الکترولیت را باید بازیافت کرد. این مواد شامل فلزات قابل بازیافت مانند پلاستیک، فلزات قلیایی مانند سرب و اسید سولفوریک است.
4. تولید: پس از بازیافت، مواد قابل بازیافت برای ساخت باتریهای جدید استفاده میشوند.
برای انجام این مراحل، ممکن است نیاز به تجهیزات و فناوریهای خاصی مانند دستگاههای جداسازی، تجهیزات بازیافت و فرآیندهای پیچیده باشد. لذا، برای بازیافت باتریهای سیلد اسید بهتر است به شرکتهای بازیافت مجاز مراجعه کرد و با استفاده از خدمات آنها، به حفظ محیط زیست کمک کرد.