ایمن یو پی اس
جستجو کردن

انواع باتری UPS

مدل های مختلف باتری یوپی اس
آنچه در این مقاله می خوانید

یکی از مهمترین موارد در هنگام خرید باتری یو پی اس توجه به مدل و نوع آن است. انواع باتری UPS در بازار موجود است که برای خرید هر یک از آنها نیاز به اطلاعات کافی دارید. باتری های یو پی اس از نوع باتری های ثانویه است بدین معنا که پس از اتمام شارژ قابلیت شارژ مجدد را دارد.

در ادامه با معرفی انواع باتری UPS همراه ما باشید.

انواع باتری ups

تکنولوژی بکار رفته در ساخت و نوع مواد استفاده شده در باتری یو پی اس ها با هم متفاوت اند. از این رو به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در ادامه انواع باتری یو پی اس را با هم بررسی خواهیم کرد:

از Lead-acid، Nickel-cadmium و… به عنوان باتری در دستگاه UPS استفاده می شوند. در ادامه شما را با جنس باتری های یو پی اس آشنا می کنیم:

  1. باتری های یو پی اس اسید سرب (lead–acid (LA
  2. باتری های یوپی اس نیکل کادمیوم nickel–cadmium
  3. باتری ها یو پی اس لیتیومی lithium-ion
  4. باتری یو پی اس سیلد اسید ژل
  5. باتری سیلور آلكالین

ترکیب و ساختار هر کدام از این باتری ها متفاوت است و در نتیجه هر کدام از این باتری ها، مزایا و معایب خاصی دارند.

انواع باتری های UPS اسید سرب

یکی از مناسب ترین انواع باتری های یو پی اس، باتری UPS اسید سرب است. طول عمر این نوع باتری ها تقریبا بین 5 تا 10 سال است و در ادامه ما شما را با انواع باتری های اسید سرب آشنا می کنیم.

1- باتری های لید اسید (یا باتری های تر)

باتری‌های لید-اسید (Lead-Acid) یا همان باتری‌های سرب-اسید، از قدیمی‌ترین و متداول‌ترین نوع باتری‌ها در صنعت الکترونیک و برق است. این باتری‌ها شامل دو الکترود مثبت و منفی هستند که درون یک محلول الکترولیتی خاص قرار دارند. این باتری ها برای اینکه بازدهی خوبی داشته باشند، به نگهداری و کنترل دوره ای نیاز دارند و به همین دلیل در UPSهایی به کار برده می شود که توان پایین تری دارند.

2- باتری های خشک (یا سیلد اسید)

انواع باتری های UPS اسید سرب

باتری های سیلد اسید یا باتری های خشک بیشتر در سازمان های اداری استفاده می شود؛ زیرا این باتری ها به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که به آب اسید در درون باتری دسترسی ندارد و به همین دلیل نسبت به باتری های تر، کنترل دوره ای کمتری دارند. این باتری ها نسبت به گرد و غبار و دمای بالای محیط حساس هستند و شما به طور منظم باید آن را تمیز کنید تا آسیب نبیند.

  • باتری های سیلد اسید سرب (Sealed)
  • باتری های سرب اسید دریچه دار (Vented)

انواع باتری UPS سیلد اسید

باتری های سیلد اسیدی یا VRLA، به دو نوع AGM و GEL تقسیم بندی می شوند.

در باتری یو پی اس GEL یا ژله ای، به الکترولیت باتری پودر سیلیکا اضافه می شود که فرم الکترولیت به صورت ژل در می آید و در باتری یو پی اس AGM که مخفف  Absorbed glass mat است، در میان پلیت های باتری، از فایبرگلاس استفاده می شود.

  تفاوت باتری ماشین و باتری یو پی اس

بررسی باتری های UPS نیکل کادمیوم Ni-Cd

یکی دیگر از مدل های باتری UPS، نیکل کادمیوم یا Ni-Cd نام دارد. باتری نیکل کادمیوم از تکنولوژی پیشرفته تری تولید شده و قیمت بیشتری نسبت به باتری سیلد اسید دارد.

قرار گرفتن فلز نیکل و مایع باتری الکترولیت پتاسیم، باعث ایجاد شدن باتری نیکل کادمیوم می شود. حداکثر ولتاژ هر سلول این باتری حدود 1/2 ولت است و برای ساخت یک باتری 12 ولت، باید از 10 سلول باتری استفاده کنید.

نوع اسید، وزن، مقاومت، تغییرات دمایی و… بر روی طول عمر باتری نیکل کادمیوم تاثیر می گذارد. یکی از دلایلی که طرفداران باتری Ni-Cd نسبت به دیگر باتری ها بیشتر است، این است که سرعت شارژ این باتری نسبتا بالا است و در زمان کوتاهی می توانید آن را کاملا شارژ کنید.

باتری UPS لیتیوم یون

یکی دیگر از مدل های باتری UPS، لیتیوم یون است که به سرعت در حال پیشرفت است. دلیل استقبال این باتری این است که دارای چگالی و کم وزن است. مواد کاتد باتری های لیتیوم یون، معمولا از اکسید فلزی ساخته می شود و مواد آند این باتری ها از گرافیت کربن میان تهی ساخته می شود.

باتری UPS لیتیوم یون

انواع باتری UPS لیتیومی

بر اساس ترکیب مواد کاتد و آند باتری Lithium ion، این باتری ها در 6 مدل ساخته می شود.

  1. اکسید کبالت لیتیوم (LCO)
  2. اکسید منگنز لیتیم (LMO)
  3. اکسید کبالت منگنز لیتیم نیکل (NMC)
  4. فسفات آهن لیتیم (LFP)
  5. آلومینا کبالت نیکل (NCA)
  6. اکسید تیتانیوم لیتیوم (LTO)

باتری یو پی اس سیور آلکالاین

یکی دیگر از انواع باتری های یو پی اس، آلکالاین نام دارد. این باتری در کنار وسایل الکتریکی وصل می شود و می تواند برق را در خود ذخیره کند. ولتاژ، ابعاد و اندازه این باتری ها در مدل های مختلفی تولید می شوند.

باتری های آلکالاین نسبت به باتری های معمولی قوی تر هستند و مواد داخلی این باتری ها از روی و دی اکسید منگنز تشکیل شده. در آخر باید گفت که ظرفیت باتری آلکالاین حدود 2 تا 4 برابر نسبت به باتری های معمولی بیشتر است.

نکات استفاده از UPS آلکالاین

اگر باتری های آلکالاین را در مجاورت باتری هایی با ترکیبات شیمیایی متفاوت قرار ندهید، نشت نمی کند و در صورتی که این اشتباه را انجام دهید، احتمال نشتی در این باتری ها پیش می آید.

باتری های یو پی اس آلکالاین در زمان خاموش یا به عبارتی دیگر در زمانی که استفاده نمی کنید، نشت نمی کند و نشتی باتری های آلکالاین زمانی اتفاق می افتد که در دمایی بالاتر از دمای تحمل باتری استفاده شود و یا اینکه به طور همزمان باتری آلکالاین نو را در کنار باتری های قدیمی و مصرف شده قرار دهید.

  تعویض باتری یو پی اس

اگر قرار است تا چند روز یا چند هفته دستگاه UPS را خاموش نگهداری، توصیه می شود حتما باتری های آن را خارج کنید تا مشکلی برای آن رخ ندهد.

انواع باتری های یو پی اس از نظر نگهداری

 باتری ups از نظر نیاز به نگهداری دو نوع هستند كه عبارتند از:

  1. باتری هایی که به مراقبت کم (LM =Low Maintenance) نیاز دارند یا غیر سیلد
  2. باتریهای بدون نیاز به مراقبت (FM =Free Maintenance ) یا سیلد

باتری یو پی اس بدون نیاز به نگهداری

برخی از انواع باتری های یو پی اس، نیازی به نگهداری ندارند و یا به مراقبت و های پیشگیرانه کمتری نیاز دارند. این باتری ها عمر طولانی تری نسبت به بقیه باتری ها دارند و فرآیند شارژ شدن باتری های بدون نیاز به نگهداری سریعتر است.

اگر منطقه شما بسیار گرم است، توصیه می شود به دنبال خرید باتری یو پی اس غیر سیلد باشید؛ زیرا زمانی که یک باتری یو پی اس سلید به آب نیاز دارد، نمی توان آب را به آن اضافه کرد و غلظت ویژه آن را با هیدرومتر اندازه گرفت.

نوع سوم باتری یو پی اس

برخی سازندگان، نوع سوم این باتری ها را به نام dual تولید کرده اند که از یک باتری UPS استاندارد با سل های پشتیبان که در مواقع ضروری قابل سوئیچ کردن است، تشکیل شده است.

برخی از سازندگان باتری، یک مدل باتری جدید با نام Dual تولید کرده اند که از یک باتری UPS استاندارد با سل های پشتیبان تولید شده است. این باتری در مواقع ضروری قابل سوئیچ کردن است.

استحکام باتری های نوع سوم از نوع RV در مقابل لرزش زیاد نسبتا بالا است؛ زیرا این باتری به گونه ای طراحی شده تا اثرات لرزش طبیعی کاهش پیدا کند. این باتری برای شرکت هایی مناسب تر است که مکان باتری را چند وقت یک بار از جای گرم به جای مناسب تغییر می دهند.

باتری یو پی اس سیلد اسید

باتری های اسیدی به دو نوع باتری های لید اسید یا باتری های تر و باتری های سیلد اسید یا باتری های خشک گروه بندی می شوند. از باتری یو پی اس سیلد اسید در دستگاه های یو پی اس با توان پایین و متوسط استفاده می شود زیرا نیاز به نگهداری و کنترل دوره ای دارند. اما از باتری های سیلد اسید به دلیل عمر طولانی و عدم نیاز به بازدید در اکثر دستگاه های یو پی اس مورد استفاده قرار می گیرد.

طراحی باتری های سیلد اسید به گونه‌ای است که به آب اسید داخل باتری دسترسی ندارید و همین امر سبب طولانی شدن طول دوره باتری می شود. این گونه باتری ها در یو پی اس های اداری و صنعتی کاربرد زیادی دارند.

باتری یو پی اس سیلد اسید

به باتری های سیلد اسید باتری های VRLA نیز گفته می شود. در کلی این نوع از باتری ها به دو نوع AGM و GEL تقسیم می شوند. در نوع GEL ماده ای به نام سیلکا به آن اضافه شده است که به الکترولیت آن خاصیت ژله‌ای می دهد. همین امر سبب شده تا باتری در مقابل تغییرات آب و هوایی و دمایی بیش از حد معمول مقاومت تر باشد و در نتیجه طول عمری بیشتری هم خواهد داشت.

  تعمیرات یو پی اس Bms

باتری یو پی اس نیکل کادمیوم

باتری یو پی اس نیکل کادمیوم نسبت به نوع باتری های سیلد اسید از فناوری جدیدتر و پیشرفته‌تری ساخته شده است. فلز نیکل و مایع بازی الکترولیت پتاسیم باتری یو پی اس را تشکیل می دهند. حداقل ولتاژ هر سلول حدود 1.2 ولت است که برای برای ساخت باتری 12 ولت باید 10 سلول را سری کرد.

خرید یو پی اس

برای خرید یو پی اس صنعتی باید به توان مصرفی، ورودی/خروجی و باتری آن دقت کنید. معمولاً برای مصارف صنعتی بهتر است که باتری یو پی اس ظرفیت بالایی داشته باشد. همچنین باید توان مصرفی و خروجی بالایی (متناسب با توان مصرف کننده ها) داشته باشد.

چه تفاوتی در انواع باتری یو پی اس وجود دارد؟

قیمت باتری نیکل کادمیوم نسبت به باتری سیلد اسید با آمپر ساعت برابر، 2 تا 3 برابر گرانتر است. به همین دلیل باید هزینه بیشتری را برای خرید این باتری صرف کرد. اما در برابر این اختلاف قیمت مزایایی مانند عمر بسیار بیشتر نسبت به باتری اسیدی، وزن کمتر و مقاومت بالاتر در مقابل تغییرات آب و هوایی را دارد.

همچنین باتری های نیکل کادمیوم به سرعت بیشتری شارژ می شوند. بیشترین زمان لازم باتری های نیکل کادمیوم برای شارژ یک ساعت است در حالی که یک باتری سیلد اسید برای شارژ کامل حداقل به 10 ساعت زمان نیاز دارد.

کلام آخر

همانطور که می دانید باتری های یو پی اس در مدل های مختلفی تولید می شود که می توان به اسید سرب، باتری یو پی اس سیلد اسید، نیکل کادمیوم و… اشاره کرد. هر کدام از این باتری ها مزایا، معایب و طول عمر خاصی دارند.

همۀ باتری ها در همۀ شرایط ها کارایی خوبی ندارند و هر باتری در یک شرایط آب و هوایی، عملکرد بهتری از خود نشان می دهد و بهتر است قبل از خرید باتری یو پی اس، با یک متخصص مشورت کنید تا شما را راهنمایی کند و بهترین باتری برای شرایط شما معرفی کند.

اگر به دنبال خرید باتری UPS هستید و یا به دنبال دریافت اطلاعات در مورد باتری دستگاه یو پی اس هستید، می توانید با پشتیبانی فروشگاه اینترنتی ایمن یو پی اس تماس بگیرید.

ایمن یو پی اس
ایمن یو پی اس

ایمن یو پی اس فروشگاه اینترنتی انواع دستگاه های یو پی اس و باتری یو پی اس

محصولات یو پی اس

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *